Πέμπτη , 24 Μάιος 2018
Top News


Home / Ελλάδα / Παιχνίδια ονομασίας και στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα Σκόπια!

Παιχνίδια ονομασίας και στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα Σκόπια!

Την οξεία αντίδραση της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, αναγράφουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους την πΓΔΜ ως «Macedonia». Η οδηγία της ΔΟΕ είναι ξεκάθαρη, ότι η γειτονική μας χώρα θα πρέπει να αναγράφεται ως FYROM, οι Βραζιλιάνοι χρησιμοποιούν το «MKD» και οι αναφορές με αυτή την ονομασία, ειδικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρίο 2016, είναι πολλές.
Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και έχει ενημερωθεί ο αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθούν οι οδηγίες της ΔΟΕ και η ΠΓΔΜ να αναφερθεί με το όνομα που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Check Also

Παρουσιάσθηκε η ετήσια Έκθεση με θέμα: «Βασικά μεγέθη Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: Διακρίσεις και Ανισότητες στην Εκπαίδευση και στην Εργασία»

Το θέμα της Έκθεσης έχει τίτλο: «Βασικά μεγέθη Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: Διακρίσεις και Ανισότητες στην Εκπαίδευση και στην Εργασία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*