Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024


Το νέο αξιόλογο βιβλίο για την αποτίμηση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004

Με τη σφραγίδα δύο συγγραφέων με βαθιά γνώση του Ολυμπισμού, ανακοινώθηκε η έκδοση βιβλίου από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, το οποίο τιτλοφορείται: ‘ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΑΘΗΝΑ 2004». ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΣΩ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ’. Ο λόγος για τον Δρ. Πέτρο Συναδινό, Αρχιτέκτονα – Πολεοδόμου, Μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και τον Νίκο Χούτα, Πολιτικού Επιστήμονα – Ιστορικού και βασικού αρθρογράφου του paralympicus.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επιμέλεια την έκδοσης ανέλαβε η Δρ. Βασιλική Τζαχρίστα, Αρχαιολόγος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ το βιβλίο προλογίζει ο Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής του U.C.L.A Αδαμάντιος Πεπελάσης.

Δώδεκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, επιχειρείται για πρώτη φορά η σφαιρική αποτίμηση των επιπτώσεών τους στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία, τους θεσμούς και το διεθνές προφίλ της χώρας. Ειδικότερα εξετάζονται αναλυτικά οι επενέργειες των Αγώνων στον τουρισμό, την απασχόληση, τις εμπορικές δραστηριότητες των ελληνικών εταιρειών, καθώς και η συμβολή τους στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των δημοσίων υποδομών στο χώρο του αθλητισμού, της υγείας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, του πολιτισμού, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και της αισθητικής αναβάθμισης και λειτουργικής ανασυγκρότησης του αστικού τοπίου. Η έκδοση αυτή στηρίζεται στην κριτική προσέγγιση των Αγώνων με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της ολυμπιακής διοργάνωσης και φιλοδοξεί να αποδώσει με νηφαλιότητα τις επιδράσεις και τη σημασία τους για τη διοργανώτρια πόλη και τη χώρα γενικότερα.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*