Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024


‘Get Active’ από την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Με αφορμή την Ολυμπιακή Ημέρα (23 Ιουνίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), η ΕΘΝΟΑ προσκαλεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 18:00 στην εκδήλωση Get Active on #OlympicDay #WithRefugees που θα ξεκινήσει με “ΚΟΤΙΝΟΔΡΟΜΙΑ” μπροστά από το Μουσείο της Ακρόπολης και θα καταλήξει στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου για Ολυμπιακά αθλήματα, εικαστικές δράσεις και μουσικά δρώμενα.

Τη διαδρομή θα καλύψουν παιδιά πρόσφυγες και παιδιά από την Ελλάδα μαζί με πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Ο κότινος (κλαδί ελιάς ως σύμβολο νίκης στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες) αποτελεί τμήμα μίας εικαστικής δημιουργίας, του «Δέντρου των Ολυμπιακών Αξιών», στην προετοιμασία της οποίας συμμετείχαν παιδιά-πρόσφυγες, χρωματίζοντας σε χρυσό, αργυρό και χάλκινο όπως τα χρώματα των μεταλλίων, γράφοντας επίσης αξίες και μηνύματα στα φύλλα κάθε κλαδιού. Στο τέλος της διαδρομής όλα τα κλαδιά ελιάς που θα μεταφέρουν τα παιδιά της Κοτινοδρομίας θα πάρουν τη θέση τους στο «Δέντρο των Ολυμπιακών Αξιών», με τα μηνύματα και τις αξίες της Ολυμπιακής ιδέας και τις ελπίδες όλων για ένα μέλλον με περισσότερη ασφάλεια.

Τα Ολυμπιακά Αθλήματα της χειροσφαίρισης, τοξοβολίας, ποδοσφαίρου κ.α. θα ξεκινήσουν στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου στις 19:30, ενώ θα υπάρχει ζωντανή μουσική και ένας χώρος όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ζωγραφίσουν με θέμα: «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016!» και φυσικά να υπογράψουν την έκκληση #WithRefugees!

Πηγή – Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*