Τετάρτη , 16 Ιανουάριος 2019


Home / Κόσμος / Ανακοινώθηκε η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων για τους Αγώνες του Ρίο 2016

Ανακοινώθηκε η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων για τους Αγώνες του Ρίο 2016

Τη συμμετοχή «Ομάδας Προσφύγων» στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο στο Ρίο της Βραζιλίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 10 πρόσφυγες, οι οποίοι θα συνοδεύονται από 12 παράγοντες και θα αγωνιστούν υπό την Ολυμπιακή σημαία. Η επιλογή έγινε μεταξύ 43 αθλητών και αθλητριών.

Οι έξι εξ αυτών είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες, ενώ θα αγωνιστούν στην κολύμβηση, το τζούντο και το στίβο. Η «ομάδα των προσφύγων» θα στεγαστεί στο χωριό των αθλητών μαζί με όλες τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες και θα μπει προτελευταία στο γήπεδο στην τελετή έναρξης, μπροστά από αυτήν της «οικοδέσποινας» Βραζιλίας.

Τα μέλη της προσφυγικής ομάδας που ανακοινώθηκαν από τη Δ.Ο.Ε. είναι οι εξής: Rami Anis, Συρία, κολύμβηση – Yusra Mardini, Συρία, κολύμβηση – Paulo Amotun Lokoro, στίβος – Yonas Kinde, Αιθιοπία, στίβος – Yiech Pur Biel, Νότιο Σουδάν, στίβος – James Nyang Chiengjiek, Νότιο Σουδάν, στίβος – Anjelina Nadai Lohalith, Νότιο Σουδάν, στίβος – Rose Nathike Lokonyen, Νότιο Σουδάν, στίβος – Popole Misenga, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τζούντο – Yolande Bukasa Mabika, 28 ετών, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τζούντο.

Check Also

Η εταιρία Garmin βράβευσε τους Έλληνες μεταλλιούχους των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων

Η Garmin παρέδωσε ρολόγια στους επτά αθλητές και αθλήτριες που τον περασμένο Οκτώβριο ανέβηκαν στο βάθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*