Κυριακή , 22 Οκτώβριος 2017
Top News


Home / Ελλάδα / Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα!
AGGELOUDIS_SMURNAIOS_KARRAS_OUDATZI (1)

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα!

Με μεγάλη χαρά και δέος το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα. Το ταξίδι της ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν, στις 21 Απριλίου από την Αρχαία Ολυμπία. Μετά τη διανυκτέρευση στον Λευκό Πύργο η Φλόγα, σύμβολο ειρήνης και ενότητας έφτασε στο Ολυμπιακό Μουσείο μεταφέροντας το μήνυμα του Ολυμπιακού Κινήματος. Ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, ήταν ο λαμπαδηδρόμος που μετέφερε τη Φλόγα στο Μουσείο και την παρέδωσε στον κ.Γιώργο Σμυρναίο, αμφότεροι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των δύο εθνικών ύμνων Ελλάδας και Βραζιλίας, με παράλληλη έπαρση των τριών σημαιών. Τέλος, έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των εκπροσώπων της αποστολής και της Διευθύντριας του μουσείου Δρ.Κυριακής Ουδατζή, στην οποία και παραδόθηκε επισήμως από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας κ. Γιάννη Καρρά, η δάδα, που από σήμερα θα κοσμεί την μόνιμη έκθεση »Ολυμπιακοί Αγώνες» του μουσείου.

Έχοντας ολοκληρώσει το ταξίδι της στην Ελλάδα η Ολυμπιακή φλόγα θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή και θα ταξιδέψει στη Βραζιλία με τελικό προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο,στις 27 Απριλίου. Μετά την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας οι μικροί επισκέπτες του Μουσείου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και να κατασκευάσουν τη δική τους δάδα, να γνωρίσουν Ολυμπιακά αθλήματα και να μεταμορφωθούν στους Βινίσιους και Τομ, τις δύο επίσημες μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016.

Check Also

nuzman arrest rio

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον επικεφαλής του Ρίο 2016. Διαφθορά και δωροδοκία!

Ο Γενικός Εισαγγελέας τις Βραζιλίας, ανακοίνωσε τις κατηγορίες της διαφθοράς και δωροδοκίας οι οποίες βαρύνουν τον Κάρλος Νούζμαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*