Δευτέρα , 20 Νοέμβριος 2017


Home / Ελλάδα / Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας στηρίζει τα Άτομα με Αναπηρία

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας στηρίζει τα Άτομα με Αναπηρία

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, δια του Διευθυντή της Κωνσταντίνου Φίλη, στηρίζει εμπράκτως τους αθλητές με αναπηρία και τους συλλόγους τους. Πρόσφατα, ο κ. Φίλης επισκέφθηκε στην Κομοτηνή το Σύλλογο Ατόμων με κινητικά προβλήματα και Φίλων Νομού Ροδόπης ‘Περπατώ’ και τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία ‘Ηρόδικος’. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, βράβευσε με ένα ρολόι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον αθλητή του Ηρόδικου Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Παραολυμπιακής Κολύμβησης και αποτελεί και μέλος της Εθνικής μας ομάδας.

Επιπρόσθετα, ο Διευθυντής του ΔΚΟΕ προσκάλεσε τα μέλη του συλλόγου να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία ‘Διάδρομος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας’, η οποία θα διεξαχθεί την παραμονή της Τελετής Αφής για τους Αγώνες τους Ρίο, στις 20 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για μία διαδρομή 47 χιλιομέτρων, δια μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες αθλητές θα καταλήξουν στην Αρχαία Ολυμπία, όπως γινόταν και κατά την αρχαιότητα. Ο σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι η σημειολογική αξία και η ιστορικότητα της κατάπαυσης του πυρός, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Check Also

Αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία η παρούσα αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Στόχος της πρωτοβουλίας της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου διασυλλογικού Πρωταθλήματος της χώρας μας είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*