Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024


Οριστική αθώωση για την Ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά

Την αθώωση της Ολυμπιονίκη Φανής Χαλκιά και του πρωταθλητή του στίβου Τάσου Γκούση από την ελληνική δικαιοσύνη, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών, γνωστοποίησε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Μετά από πολυετή δικαστική ταλαιπωρία, το δικηγορικό μας γραφείο ανακοινώνει ότι το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών σήμερα αθώωσε παμψηφεί τόσο την Oλυμπιονίκη Φανή Xαλκιά, όσο και τον νικητή των Πανευρωπαϊκών Γκούση Αναστάσιο, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, με τη γνωστή σκευωρία της WADA, η οποία μεθοδεύτηκε εις βάρος τους, εκατηγορούντο για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μετά από την αμετάκλητη αυτή κρίση της Δικαιοσύνης οι αθλητές θα διεκδικήσουν και την οποιαδήποτε άλλη αποκατάστασή τους είτε στην Ελλάδα είτε διεθνώς».

Η Χαλκιά είχε βρεθεί θετική στην απαγορευμένη ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, ενώ μαζί της απαλλάχθηκε και ο προπονητής της Γιώργος Παναγιωτόπουλος, αφού το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι έπεσαν θύματα του κυκλώματος νοθευμένων σκευασμάτων. Η συγκεκριμένη αθώωση σχετίζεται μόνο με την ελληνική δικαιοσύνη και δεν έχει σχέση με τις αποφάσεις που έχουν ήδη λάβει οι διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*