Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024


Αποκλειστικό: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ολοκληρώθηκε το στάδιο της χαρτογράφησης της Λαμπαδηδρομίας για το ελληνικό σκέλος, για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Κατά τη διάρκεια της χαρτογράφησης, μελετώνται και καταγράφονται όλες οι αποστάσεις και οι δρόμοι των ελληνικών πόλεων από τις οποίες θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα, πριν παραδοθεί στους οικοδεσπότες Βραζιλιάνους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα την μεταλαμπαδεύσουν στη χώρα τους.

Το δύσκολο αυτό έργο της χαρτογράφησης έχουν αναλάβει έμπειρα στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που διένυσαν σε διάστημα μιας εβδομάδας, ένα πολύ μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Το έργο τους έγινε ακόμη πιο κοπιώδες, καθώς η φετινή χαρτογράφηση συνέπεσε με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, γεγονός που δυσχέρανε σε ορισμένες περιπτώσεις την κίνηση των μελών της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη φετινή Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα υπάρχουν και τοποθεσίες – εκπλήξεις, αναφορικά με τις πόλεις που θα υποδεχτούν την Ιερή Ολυμπιακή Φλόγα. Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το πλήρες πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, με όλες τις λεπτομέρειες για τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν την Φλόγα.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η Τελετή Αφής θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και αφού η Φλόγα διανύσει ένα μεγάλος μέρος της ελληνικής επικράτειας, θα παραδοθεί με κάθε επισημότητα στους διοργανωτές των Αγώνων, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*