Τρίτη , 16 Οκτώβριος 2018


Home / Ελλάδα / Πάμε Ρίο…μέσω Μουσείου!

Πάμε Ρίο…μέσω Μουσείου!

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, με την εκπαιδευτική δράση “ΠΑΙΔΙΑ… ΠΑΜΕ…ΡΙΟ;”! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Δημοτικά Σχολεία και στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά σύμβολα τη στιγμή της γέννησής τους, να ανακαλύψουν στοιχεία άλλων πολιτισμών τη στιγμή της κορυφαίας αθλητικής συνάντησής τους και να εξερευνήσουν τις διαδικασίες προετοιμασίας, διεξαγωγής και αποτελεσμάτων μιας Ολυμπιακής διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στην Μόνιμη Έκθεση »Ολυμπιακοί Αγώνες» του Μουσείου – όπου παρουσιάζονται οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες-προσαρμοσμένη στην ηλικία και στις ανάγκες των παιδιών. Μέσα από τα μουσειακά αντικείμενα, τα παιδιά ανακαλύπτουν και ερμηνεύουν τα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στη συνέχεια αναγνωρίζουν τα σύμβολα αυτά στην Ολυμπιακή διοργάνωση »Ρίο 2016». Μέσα από την παρουσίαση που ακολουθεί, οι μικροί φίλοι έρχονται σε επαφή με την ταυτότητα της Ολυμπιακής διοργάνωσης και τον πολιτισμό της Βραζιλίας.

Check Also

Η συμμετοχή του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων!

Η επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ντόρα Πάλλη δήλωσε: «Συναντήσαμε μια απρόσμενα θερμή αποδοχή από τους νέους αθλητές, από όλο το κόσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*