Τρίτη , 24 Απρίλιος 2018
Top News


Home / Κόσμος / Νέα εποχή για τους τρανσέξουαλ των Ολυμπιακών Αγώνων

Νέα εποχή για τους τρανσέξουαλ των Ολυμπιακών Αγώνων

Αρχής γενομένης από τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Αύγουστο, οι τρανσέξουαλ αθλητές δεν θα υποχρεούνται πλέον να έχουν προχωρήσει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Οι νέοι κανόνες δεν θέτουν κανέναν περιορισμό στις γυναίκες που επιθυμούν να αγωνιστούν ως άνδρες, ενώ υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί για το αντίστροφο.

Συγκεκριμένα, ο αθλητής θα πρέπει να δηλώσει την ταυτότητα του φύλου του ως γυναίκα πλέον και δεν μπορεί να αλλάξει αυτή τη δήλωση για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και επίσης πρέπει το επίπεδο τεστοστερόνης του να είναι κάτω από ένα καθορισμένο όριο (10 nmol / L) για ένα χρόνο πριν από τους Αγώνες. Οι τρανσέξουαλ αθλητές για πρώτη φορά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά ήταν υποχρεωμένοι να αλλάξουν το φύλο τους, τόσο από νομική πλευρά, όσο και ανατομικά.

Check Also

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος της Εκεχειρίας, από την Ήλιδα στην Ολυμπία!

Ο Δρόμος Εκεχειρίας 2018 διοργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με συνδιοργανωτές την Αντιπεριφέρεια Ηλείας, τους δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*