Δευτέρα , 20 Νοέμβριος 2017


Home / Ελλάδα / Εξαιρετικά τιμητική διάκριση για την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Εξαιρετικά τιμητική διάκριση για την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση έλαβε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), στην πόλη του Baku στο Azerbaijan. Εκεί, στις 7 Οκτωβρίου δύο κορυφαίοι φορείς, η Διεθνής Επιτροπή Ευ Αγωνίζεσθαι (International Fair Play Committee – CIFP) και το Ευρωπαϊκό Κίνημα Ευ Αγωνίζεσθαι (European Fair Play Movement – EFPM), απένειμαν στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας τη διεθνή διάκριση «2015 Fair Play Plaque of Merit & Diploma», για το συνολικό επιστημονικό – εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί, διαδίδοντας τις Ολυμπιακές Αξίες, τις αρχές του Ευ Αγωνίζεσθαι και της Ευγενούς Άμιλλας.

Το τιμητικό βραβείο απένειμε στον Πρόεδρο της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Ισίδωρο Κούβελο, ο Πρόεδρος του European Fair Play Movement- EFPM κύριος Christian Hinterberger, παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού του Αζερμπαιτζάν κύριο Azad Rahimov ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί αφιέρωμα στο εκπαιδευτικό έργο Ολυμπιακής Παιδείας της Ακαδημίας από τον Γενικό Γραμματέα της EFPM. Αφορμή για την βράβευση υπήρξε το 4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», στο οποίο κατακτήθηκε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για την κατασκευή του μεγαλύτερου χάρτινου περιστεριού ειρήνης, με την συμμετοχή πάνω από 45.000 μαθητών και εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα.

Check Also

Αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία η παρούσα αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Στόχος της πρωτοβουλίας της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου διασυλλογικού Πρωταθλήματος της χώρας μας είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*